Over wijs met je Neus

Innovatieve orthodontie in Wijk bij Duurstede

Wijs met je Neus is een kliniek voor reguliere en reguliere orthodontie met al 30 jaar ervaring

In 2015 is de praktijk zich gaan specialiseren op myofunctionele orthodontie waarbij de nadruk ligt op het aanpakken van de oorzaak van het orthodontische probleem. Naast de correctie van de kaakrelaties en de stand van de tanden en kiezen zien we bij deze behandeling ook een positieve invloed op de algehele gezondheid van de kinderen.

De tijd dat kinderen bang waren voor de tandarts of orthodontist is voorbij. Wijs met je Neus vindt het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen tijdens de behandeling. Daarom is de praktijk kindvriendelijk en speels ingericht met veel kleur en leuke kunstwerken. Daarnaast nemen wij de tijd voor elke patiënt, bij ons geen gehaaste controles en lopende bandwerk zonder tussenkomst van de orthodontist.

Peter-Jan

Eigenaar en orthodontist

Peter Jan is de tandarts voor orthodontie bij Wijs met je Neus. Peter Jan is in 1981 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Vanaf 1990 is hij zich gaan toeleggen op orthodontie waarbij gebruikgemaakt werd van functionele en vaste apparatuur zoals een activator, buitenboordbeugel of spin en slotjes.

Samen met 3 collega’s heeft hij de OVAP opgericht, de Orthodontische Vereniging voor Algemeen Practici, en was voorzitter van de wetenschappelijke commissie die cursussen organiseerde voor de leden.

Sinds de toename in populariteit van de Myobrace wordt Peter Jan gevraagd om seminars en nationale en internationale presentaties te geven over myofunctionele orthodontie en wordt Wijs met je Neus als voorbeeld gebruikt voor tandartsen en orthodontisten die ook middels deze methode willen gaan behandelen.

Rian

Eigenaar en mondhygiënist

Ooit het gezegde gehoord: achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw? Die vrouw is Rian den Breejen. Zij is mede-eigenaar van Wijs met je Neus en levenspartner van Peter Jan. Rian is als mondhygiëniste afgestudeerd in Utrecht en werkt sinds 1985 samen met Peter Jan.

Naast de mondhygiëne houdt Rian zich veel bezig met de management, organisatie en procesoptimalisatie. Zij is vanuit deze interesse een bedrijf gestart in het reorganiseren van tandartspraktijken.

Rian heeft het idee dat haar werkzaamheden voor Wijs met je Neus haar alles bieden dat zij in werk zoekt. Iedere dag is het weer een uitdaging om het optimale resultaat te behalen samen met de patiënt.

Karin

Begeleider Myobrace

Karin werkt al 12 jaar mee in dit team en is enorm begaan met het helpen van de kinderen om de motivatie te optimaliseren. Met veel enthousiasme begeleidt zij de kinderen op het traject van de Myobrace behandeling.

Hoe kunnen we jou helpen?

Myobrace

Bij Wijs met je Neus gebruiken wij innovatieve beugels zoals de Myobrace en het Bent Wire System™. Door te kiezen voor deze behandeling kan uw kind profiteren van een aantal voordelen ten opzichte van reguliere orthodontie. Deze voordelen zijn minder pijn, een goedkopere behandeling, en meerdere gezondheidsvoordelen.

Orthodontie

Wijs met je Neus biedt ook reguliere orthodontie aan met beugels zoals slotjes. Deze behandeling heeft niet dezelfde voordelen als de Myobrace, maar kan ook zeker een goede keus zijn.

Direct een afspraak maken?

Plan direct een afspraak in via ons online boekingssysteem. Tot snel!