De praktijk voor orthodontie in Wijk bij Duurstede

Een mooier, fijner en gezonder gebit met een orthodontische behandeling

Er zijn genoeg redenen om een orthodontische behandeling te starten. Sommige redenen zijn esthetisch en andere functioneel. Dit zijn enkele veelvoorkomende redenen:

1. Esthetische verbeteringen

Een veelvoorkomende reden is het streven naar een mooiere glimlach en een verbeterd uiterlijk. Een mooi gebit kan het zelfvertrouwen vergroten en een positieve invloed hebben op iemands persoonlijke en zakelijke leven.

2. Functionele verbeteringen

Een verkeerde beet of kaakafwijking kan problemen veroorzaken bij het kauwen, slikken en spreken. Een van de belangrijkste doelen tijdens de behandeling is het verbeteren van de kaakrelatie en beet waardoor deze problemen verdwijnen.

3. Mondgezondheid verbeteren

Een goed uitgelijnd gebit is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Scheve tanden kunnen het moeilijker maken om plaque en voedselresten te verwijderen, wat kan leiden tot tandbederf en tandvleesaandoeningen.

 

Waarom Wijs met je Neus?

Ervaring en expertise

Ons ervaren team heeft uitgebreide kennis en expertise over alle soorten orthodontische behandeling. We blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.

Persoonlijke benadering

Bij ons wordt u behandeld als een individu met unieke behoeften en doelen. We nemen de tijd om naar uw wensen en zorgen te luisteren, en we stellen een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op uw of uw kind zijn specifieke situatie.

Geavanceerde technologieën

We investeren in de nieuwste technologieën en orthodontische apparatuur om onze patiënten de best mogelijke zorg te leveren. Zo werken wij bijvoorbeeld met een 3D-scanner om de gebitsafdrukken te maken.

Wat zeggen onze patiënten?

Een orthodontische behandeling bij Wijs met je Neus: zo werkt het

1. Eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt er gekeken wat er aan de hand is en bespreken we je wensen en verwachtingen voor een orthodontiebehandeling. Je gaat goed geïnformeerd naar huis en plannen het uitgebreide onderzoek in.

2. Uitgebreid onderzoek

Om exact te weten welke behandelmogelijkheden er zijn, is er een uitgebreid onderzoek nodig. Het uitgebreide onderzoek bestaat uit digitale foto’s, röntgenfoto’s en een 3D-scan van het gebit. Ook de functie van de spieren rondom de mond wordt hierbij beoordeeld.

3. Bespreken behandelplan

Op basis van het uitgebreide onderzoek is een behandelplan inclusief kostenbegroting opgesteld. De tandarts voor orthodontie zal dit met je bespreken zodat alles duidelijk is.

4. Behandeling

Tijdens de behandeling kom je elke maand langs voor een controle afspraak. Wij controleren de voortgang en stellen we de beugel bij. De behandeling duurt meestal 2 jaar.

5. Beugel verwijderen

Als u tevreden bent met het resultaat wordt de behandeling beeindigd. Om de tanden en kiezen op de juiste plek te houden wordt er soms een spalk geplaatst of wordt er een retentiebeugel meegegeven.

Over Wijs met je Neus

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen tijdens de behandeling. Daarom is de praktijk kindvriendelijk en speels ingericht met veel kleur en leuke kunstwerken. Daarnaast nemen wij de tijd voor elke patiënt, bij ons geen gehaaste controles en lopende band werk.

Wijs met je Neus is de eerste kliniek voor preventieve orthodontie in Nederland. Peter Jan is de behandelende tandarts voor orthodontie. Peter Jan is in 1981 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en is sinds 2015 gespecialiseerd in preventieve orthodontie. Sinds de toename in populariteit van deze behandeling wordt Peter Jan gevraagd om seminars en presentaties te geven over Myofunctionele orthodontie en wordt Wijs met je Neus als voorbeeld gebruikt voor tandartsen en orthodontisten die ook middels deze methode willen gaan behandelen.

Veelgestelde vragen

Dit veld niet verwijderen – Liesje Digital

Nee, er is geen verwijzing nodig. Als je een behandeling wilt starten kun je een afspraak voor een intakegesprek inplannen via de online agenda.

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van het soort beugel dat wordt gebruikt en de duur van de behandeling. Wij weten hoe de behandeling eruit zal zien na het uitgebreide onderzoek en sturen altijd een begroting.

Wijs met je Neus werkt met een programma dat ziet wat jouw verzekeringsmaatschappij vergoed en wat niet. Zo hoef jij zelf je polis niet door te spitten.

Een behandeling wordt over het algemeen niet vanuit de basisverzekering vergoed. Alleen bij zeer specifieke gevallen vergoedt de verzekeraar een behandeling vanuit de basisverzekering.

Om de kosten van een behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen is het dus verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Bijna iedere zorgverzekeraar heeft één of meer aanvullende verzekeringen die de behandeling gedeeltelijk of volledig vergoedt. Let u wel op de wachttijden die van toepassing kunnen zijn.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. 

Direct een afspraak maken?

Plan direct een afspraak in via ons online boekingssysteem. Tot snel!